Lunch z Platinim

Przez Rzepka , 27/07/2009 [15:09]





 

*)Ratatouille (czasem używana spolszczona nazwa ratatuj) - potrawa pochodząca z Nicei. Danie to opiera się na składnikach warzywnych - przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, papryce, cebuli i pomidorach. (źródło)


Zdjęcie: Agencja Gazeta

Godziemba

Ten tatatusk pieczony na rożnie, czy też duszony w sosie palikocim? Pozdrawiam
Rzepka

Rzepka

16 years 2 months temu

ratatuska wyłącznie się dusi ;) W tym konkretnym przypadku można liczyć na to, że ratatusk udusi się sam...A może być w palgokocim sosie, może być.. ;) Pozdrawiam
Godziemba

Uspokoiłem się, gdyż nie mam rożna. A tak ratatuska z palikocim soskiem do jednego gara. Potem podpalamy gaz (na gazie może być?) i idziemy do pracy. Gara pilnuje znany cieć. Wracamy z pracy i obiadek jak ta lala..:)) Pozdrawiam, oblizując się na myśl o czekającej uczcie.
Rzepka

Rzepka

16 years 2 months temu

FOIE GRAŚ Z TRUPLAMI - to z kolei wymyślił nieoceniony Rolex... Ratta tatta i mamy Wersal normalnie ;)

A to Ratatusk po wawelsku by Yarrok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozdr.

Domyślny avatar

kryska

16 years 2 months temu

przeciez ten spitus z Łodzi, Drzewiecki to tylko do AA sie nadaje,pozdrawiam
Rzepka

Rzepka

16 years 2 months temu

oj tak. A najbardziej lubi wino Szadenew du w papę :) (tyż by Rolex). Mówią na niego "biały nosek".... Pozdrawiam
Ewikron

Szczur po łacinie nazywa się Ratus ratus. A ten Yarrokowy według mnie powinien nazywać się Ratus ratusk. Pozdrawiam serdecznie
Rzepka

Rzepka

16 years 2 months temu

Pani Ewo, W Ratusu (stołecznym), to inny szczur siedzi ;) Lub raczej nutria ;)) Pozdrawiam serdecznie!
Godziemba

Nie nutria, lecz skunksica zwyczajna - Mephitis mephitis. Jej cuchnąca wydzielina, dusi Warszawiaków od trzech lat, ostatnio coraz mocniej. Pozdrawiam